Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Mooc, Cooc, Spoc

 «Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα Mooc , ένα COOC και SPOC ; 
Η απάντηση έρχεται από τον Remi Bachelet Ανώτερο λέκτορα και ερευνητή στοEcole Centrale της Λιλ και ο δημιουργός της πρώτης πιστοποίησης της Γαλλίας στα  Mooc .
Mooc σημαίνει Massive Open Online Course. Η σημασία του μαθήματος αυτού είναι ότι είναι ανοικτή σε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα.
Τα COOC ξεχωρίζουν για τις Εταιρείες και έχουν σχεδιαστεί για τις επιχειρήσεις.
Και SPOC σημαίνει μικρό ιδιωτικό Open Course. Σε αντίθεση με Mooc και COOC , ο στόχος μιας SPOC είναι να αντιμετωπίσει μια μικρή ομάδα ανθρώπων και να τους προσφέρουν μια εξατομικευμένη πορεία.
Το κοινό-στόχος για αυτές τις τρεις online μαθήματα είναι πολύ ευρύ:
Υπάρχουν άτομα, όπως εσείς και εγώ, φοιτητών που εγγράφονται από τους καθηγητές τους στο πανεπιστήμιο και οι εργαζόμενοι είναι εγγεγραμμένοι από τις εταιρείες τους.
Έτσι, το πλεονέκτημα για τους ανθρώπους που ψάχνουν για μια συνεδρία κατάρτισης είναι ότι μπορούν να εγγραφούν απλά κάνοντας κλικ σε απευθείας σύνδεση. Μπορούν να εκπαιδευτούν, όποτε θέλουν από το σπίτι, και δεν χρειάζεται  πλέον να βγούμε έξω. Πολλοί άνθρωποι που είναι στην εργασία όλη την ημέρα είναι πλέον σε θέση να εκπαιδευτούν με αυτόν τον τρόπο τα βράδια.
Βασικά, ο στόχος είναι να προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση. Όταν παράγουν ένα βίντεο για ένα online μάθημα, δεν υπάρχει καμία διαφορά στο κόστος αν παρακολουθείται από ένα άτομο ή χιλιάδες.
Ωστόσο, χρειαζόμαστε ένα επιχειρηματικό μοντέλο.
Με MOOCS , για παράδειγμα, αν θέλετε να καθίσετε για τις εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ή να χορηγηθεί πανεπιστήμιο πιστώσεις , κατά το τέλος της συνεδρίας, τότε θα πρέπει να πληρώσει για την εν λόγω υπηρεσία. (Ωστόσο, αν απλά θέλετε να ακολουθήσετε την πορεία, χωρίς επικύρωση τότε είναι δωρεάν). Αυτό είναι το πώς λειτουργεί το επιχειρηματικό μοντέλο. "


https://ec.europa.eu/epale/en/resource-centre/content/mooc-cooc-and-spoc-different-online-courses-different-needs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.